737 826 320 info@easy-travel.cz
Menu

Spojené Arabské Emiráty - popis země

Informace o zemi Spojené Arabské Emiráty

Spojené arabské emiráty se nacházejí na Arabském poloostrově v jihovýchodní části. Pobřeží je omýváno Indickým oceánem, kdy na straně východní nalezneme Ománský záliv a na západě pak Perský záliv. Země leží v suchém tropickém pásmu, které se rozšířuje dále v Asii a v Severní Africe. Nejvyhledávanějším destinacemi jsou Abu Dhabi a Dubai.

POČASÍ:

Od listopadu až do března se místní teploty pohybují okolo 24 stupňů. V noci pak klesají na 13 stupňů (v průměru). V letních měsících jsou teploty opravdu vysoké. I teplota moře šplhá přes 33 stupňů. Pobyt v létě bude náročný i pro ty, kteří špatně snáší vysoké teploty. Musíte počítat s tím, že je tady mnohem tepleji než v Egyptě.

PLÁŽE:

Milovníci krásných pláží s jemným pískem a nádherného čistého moři si v Emirátech přijdou na své. Pokud jste ubytovaní v hotelu a jeho pláž sousedí s veřejnou pláží, měli byste se připravit na takovou zvláštní věc. Hotelová pláž je od veřejné obvykle oddělena plotem, který vede až několik metrů do moře, přes který není vidět.

SVÁTKY:

1. ledna - Nový rok

24. ledna - Mouloud (Narození Proroka)

6. června - Israa and Moran night (Nanebevzetí Proroka)

9. července - začátek Ramadánu

8. srpna - Eid al-Fitr (konec Ramadánu)

14. října - Den Arafata

15. října - Eid al-Adha (Svátek oběti)

4. října - Al-Hijra (islámský Nový rok)

2. a 3. prosince - Národní den

CO SI PŘIVÉZT ZE SPOJENÝCH ARABSKÝCH EMIRÁTŮ:

Určitě doporučujeme navštívit zlatnictví a pořídit si nějaký krásný kousek. Zejména v Dubaji najdete největší zlatý trh na světě. Ženy kromě zlata rovněž ocení nádherné a kvalitní látky. Muži pak jistě neodolají moderní elektrotechnice za příznivé ceny.

KUCHYNĚ:

Arabská kuchyně je opravdu bohatá. Tradiční pokrmy se připravují z ryb, velbloudího masa a mléka nebo sušených datlů. Jistou součástí všech jídel je koření. A zároveň nikdy nesmí chybět čerstvá zelenina a již zmiňované datle. A tady je recept na Koussa Mashi (plněnou cuketu):

Ingredience.

100 g mletého jehněčího

50 g (1/4 šálku) dlouhozrnné rýže

10 g rozpuštěného másla

70 g (1/4 šálku) rajského protlaku

8 asi 12 centimetrů dlouhých bílých cuket

1/2 jemně nasekaného rajčate

2 lžičky vody

1/4 lžičky mletého nového koření

1/4 lžičky mleté skořice

1/2 lžičky soli

pita chléb jako přílohu

bílý jogurt jako přílohu

Postup:

Nakrájíme cuketu na silnější plátky. Tyto nakrájené plátky omyjeme v osolené vodě. Odstraníme dužinu z cuket (nevyhazujeme ji). Potom promícháme dužinu s mletou rýží, nasekaným rajčetem, máslem, vodou, novým kořením a skořicí. Dochutíme solí a pepřem. Naplníme každou cuketu asi ze 3/4 směsí dužiny a přísad.Dáme cuketu do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme rajský protlak a sůl. Přivedeme k varu při vysoké teplotě. Poté stáhneme teplotu na nízkou úroveň a vaříme po dobu 1 hodiny do změknutí cukety. Před servírováním cuketu na talíři podlijeme vývarem. Podáváme s chlebem a jogurtem.Dobrou chut!

« přehled všech zemí

Vyberte destinaci
Oblíbené země
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
Ostatní země
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
  • +
nerozhoduje
Strava
nerozhoduje
Doprava
nerozhoduje
Počet nocí
nerozhoduje
Kategorie

Poradíme Vám

Neztrácejte čas hledáním! Řekněte svoji představu a dovolenou najdeme za vás!

CHCI PORADIT

Easy Travel
Fryštátská 2059/55
733 01 Karviná - Fryštát

Po - Pá: 9-12 h a 13-17 h
So - Ne: zavřeno

Potřebujete poradit?
info@easy-travel.cz
737 826 320